



## Lightning Lap Track Day on VIR Grand Course fueled by Car and Driver and Kaizen Autosport on May 8<sup>th</sup>, 2024 Two Run Groups for Enthusiast Drivers with no track experience and Advanced Drivers with 5 hours open track

Enthusiast Drivers have four 30 min driving sessions with lead/follow and solo sessions

Experienced Drivers have 5 hours open track (timed) with open passing

Schedule	Duration	Start Time	End Time
Registration	60 min	7:00 am	7:45 am
Driver Meeting for ALL	30 min	7:45 am	8:15 am
2 <sup>nd</sup> Driver meeting for Enthusiast Group	15 min	8:15 am	8:30 am
Experienced Group - Parade Orientation Lapping	30 min	8:30 am	9:00 am
Enthusiast Group - Track Session 1 (Lead/Follow)	30 min	9:00 am	9:30 am
Experienced Group – Open Track Session	60 min	9:30 am	10:30 am
Enthusiast Track Session 2 (Lead/Follow)	30 min	10:30 am	11:00 am
Experience Open Track Timed Track Session	60 min	11:00 am	12:00 pm
Enthusiast Track Session 3 (Controlled Solo)	30 min	12:00 pm	12:30 pm
Lunch Break	60 min	12:30 pm	1:30 pm
Enthusiast Track Session 4 (Controlled Solo)	30 min	1:30 pm	2:00 pm
Experienced Open Track Timed Track Session	180 min	2:00 pm	5:00 pm
Podium Awards Celebration	30 min	5:00 pm	5:30 pm

## **Track Event Requirements:**

- 1) Must sign track liability waiver and acknowledgment form
- 2) Driver meeting will be held at Kaizen RV near tech shed/podium in North Paddock
- 3) Must complete tech inspection form or have 2023 tech decal from SCCA, NASA, SVRA, PCA, or BMWCCA
- 4) Must wear SA2015 Helmet or newer
- 5) No open wheel for this event
- 6) No convertibles without roll cage 2 inches above driver helmet
- 7) Experienced Group parade laps have maximum speed of 60 mph