

The INTERNATIONAL RACE DRIVERS CLUB



A Double Race Weekend Plus, Round 7 of the

Northwest Mini Enduro Championship Series

The Ridge Motorsports Park, August 24th & 25th 2019

These events are hosted by the International Race Drivers Club at The Ridge Motorsports Park under sanction of the International Conference of Sports Car Clubs, governed by 2019 ICSCC Competition Regulations.

ENTRIES OPEN: Upon receipt of this announcement ENTRY FORMS: www.icscc.com **ONLINE REGISTRATION:** www.motorsportsreg.com ENTRY FEES: IRDC members (Single Day, Saturday or Sunday) \$200 Non-IRDC members (Single Day, Saturday or Sunday) \$225 IRDC members (Both Days) \$350 (Save \$50) Non-IRDC members (Both Days) \$400 (Save \$50) Additional Race Groups \$100 Round 7 NWMECS, a special race event one-hour Mini-Enduro \$155 Friday Test & Tune \$195 Spectators and Crew members FREE + Our Thanks!

\Rightarrow \$20.00 discount to racers who enter 4 races (not including NWMECS race) \leftarrow

Preferred payment method is cash or check, by mail or in person at sign in. Please help our club save on credit card fees. Motorsportsreg will not charge your credit card until you check in at registration.

IRDC REGISTRAR: Terry Zeitner tel 425-239-2482

registrar@irdc-racing.com

RACE ELIGIBILITY:

All drivers 18 years old and over with a valid unrestricted competition license issued by ICSCC, SCCA, CACC, FIA, ASN, or NASA. Other licenses may be approved by the ICSCC License Director.

The Race Chairman Karl Seeger can be reached at 206-999-1320 or IRDCracechair@outlook.com

FRIDAY TEST AND TUNE:

Race car test and tune event, rotating groups. Novice license holders authorized by the ICSCC License Director are welcome. Paddock entry restricted to participants, officials and volunteers until 4pm.

TECHNICAL INSPECTION:

Entries with a 2019 Annual Tech sticker on your logbook can complete your race tech form at registration and receive your weekend tech sticker then and there and be good to go. Drivers without 2019 Annuals must have your car and apparel inspected by an authorized tech official. Tech officials will be roaming Friday evening, or bring your car and gear to the scale station area for inspection.



Saturday – August 24th, 2019 – Rotation 3

7:00am – 1:00pm	6 hrs.	Registration open		
7:30am - 12:30pm	5 hrs.	Technical Inspection		
8:00am – 8:30am	30 mins.	Volunteers meeting – near registration		
8:15am - 8:50am	30 mins.	Novice Track Tour/Orientation		
8:50am - 9:25am	35 mins.	Mandatory Novice Meeting		
Novice Drivers will be assigned in the appropriate Championship Group Per License Director!				
9:05am - 9:25am	20 mins.	Group 4 – Qualifying for Saturday Race		
9:35am - 9:55am	20 mins.	Group 5 – Qualifying for Saturday Race		
10:05am - 10:25am	20 mins.	Group 3/6 – Qualifying for Saturday Race		
10:35am - 10:55am	20 mins.	Group 1 – Qualifying for Saturday Race		
11:05am - 11:25am	20 mins.	Group 2 – Qualifying for Saturday Race		
11:35am - 11:55am	20 mins.	Group 8 -NWMECS Round #7, Qualifying		
12:00pm - 1:00pm	1 hr	Lunch		

12:00pm - 1:00pm 12:10pm - 12:30pm

1:10pm - 1:45pm 1:55pm - 2:30pm 2:40pm - 3:15pm 3:25pm - 4:00pm 4:00pm - 5:30pm 4:10pm - 4:45pm 4:55pm - 6:00pm **6:00pm** 30 mins race 30 mins race 30 mins race 30 mins race 1.5 hrs. 30 mins race 1 hr race

20 mins.

Group 4 – Championship Race Group 5 – Championship Race Group 3/6 – Championship Race Group 1 – Championship Race Registration open Group 2 – Championship Race Group 8 – NWMECS Round #7 Race

Mandatory Drivers Meeting – In front of registration

Novice Post-Race Meeting

Group 1 = A-B-C Prod, SPO-M-U, PRO-3

- Group 2 = D-E-F-G Prod, CR, PRO-7, HT, SM, CSM, PRO44, ITX
- Group 3 = CF, FF, FA, FM, FC
- Group 4 = GT1-2-3, AS, ITE, RS, ST, SE46, SST
- Group 5 = ITA-B-C-S, GTL, E-F-H Imp Prod, CT4
- Group 6 = FV, FL, B-C-D-E-F SR & Novice Open Wheel
- Group 7 = Novice Closed Wheel

Group 8 = Northwest Mini Enduro Championship Series – NWMECS



Sunday – August 25th, 2019 – Rotation 4

7:00am - 10:00am	3 hrs.	Registration open
7:30am - 10:00am	2.5 hrs.	Technical Inspection
8:00am – 8:30am	30 mins.	Volunteers meeting – near registration
9:00am - 9:20am	20 mins.	HPDE
9:30am - 9:50am	20 mins.	Group 4 – Qualifying for Sunday Race
10:00am - 10:20am	20 mins.	Group 5 – Qualifying for Sunday Race
10:30am - 10:50am	20 mins.	Group 3/6 – Qualifying for Sunday Race
11:00am - 11:20am	20 mins.	Group 1 – Qualifying for Sunday Race
11:30am - 11:50pm	20 mins.	Group 2 – Qualifying for Sunday Race
12:00pm - 12:20pm	20 mins.	HPDE
12:30pm - 1:30pm	60 min.	Lunch
1:40pm - 2:00pm	20 mins.	HPDE
2:10pm - 2:45pm	30 mins race	Group 4 – Championship Race
2:55pm - 3:30pm	30 mins race	Group 5 – Championship Race
3:40pm - 4:15pm	30 mins race	Group 3/6 – Championship Race
4:25pm – 5:00pm	30 mins race	Group 1 – Championship Race
5:10pm – 5:45pm	30 mins race	Group 2 – Championship Race

Group 1 = A-B-C Prod, SPO-M-U, PRO-3

Group 2 = D-E-F-G Prod, CR, PRO-7, HT, SM, CSM, PRO44, ITX

- Group 3 = CF, FF, FA, FM, FC
- Group 4 = GT1-2-3, AS, ITE, RS, ST, SE46, SST
- Group 5 = ITA-B-C-S, GTL, E-F-H Imp Prod, CT4
- Group 6 = FV, FL, B-C-D-E-F SR & Novice Open Wheel