

# The INTERNATIONAL RACE DRIVERS CLUB

Presents, the



Plus, Round 2 of the

## **Northwest Mini Enduro Championship Series**

### Pacific Raceways, May 19rd & 20th 2018

These events are hosted by the International Race Drivers Club at Pacific Raceways under sanction of the International Conference of Sports Car Clubs, governed by 2018 ICSCC Competition Regulations.

ENTRIES OPEN: Upon receipt of this announcement ENTRY FORMS: www.icscc.com **ONLINE REGISTRATION:** www.motorsportsreg.com ENTRY FEES: **IRDC** members \$300 Non-IRDC members \$325 \$150 Additional Race Groups Round 2 NWMECS, a special race event one-hour Mini-Enduro \$150 Friday Test & Tune \$180 Spectators and Crew members FREE + Our Thanks!

Preferred payment method is cash or check, by mail or in person at sign in. Please help our club save on credit card fees. Motorsportsreg will not charge your credit card until you check in at registration.

IRDC REGISTRAR: Traci Youngblood tel 253-208-7335

registrar@irdc-racing.com

#### RACE ELIGIBILITY:

All drivers 18 years old and over with a valid unrestricted competition license issued by ICSCC, SCCA, CACC, FIA, ASN, or NASA. Other licenses may be approved by the ICSCC License Director.

The Race Chairman Karl Seeger can be reached at 206-999-1320 or IRDCracechair@outlook.com

#### FRIDAY TEST AND TUNE:

Race car test and tune event, rotating groups. Novice license holders authorized by the ICSCC License Director are welcome. Paddock entry restricted to participants, officials and volunteers until 4pm.

#### TECHNICAL INSPECTION:

Entries with a 2018 Annual Tech sticker on your logbook can complete your race tech form at registration and receive your weekend tech sticker then and there and be good to go. Drivers without 2018 Annuals must have your car and apparel inspected by an authorized tech official. Tech officials will be roaming Friday evening, or bring your car and gear to the scale station area for inspection.



# Saturday – May 19th, 2018 – Rotation 4

7:30am – 6:00pm	10.5 hrs.	Registration open
7:30am - 12:30am	5 hrs.	Technical Inspection
8:00am – 8:30am	30 mins.	Volunteers meeting – BBQ area by playground
8:00am - 8:30am	30 mins.	Novice Track Tour/Orientation
8:40am - 9:30am	50 mins.	Mandatory Novice Meeting
9:05am - 9:20am 9:26am - 9:41am 9:47am - 10:02am 10:08am - 10:23am 10:29am - 10:44am 10:50am - 11:05am 11:11am - 11:26am 11:32am - 11:47pm	<ol> <li>15 mins.</li> </ol>	Group 4 – Qualifying, Round #1 Group 5 – Qualifying, Round #1 Group 6 – Qualifying, Round #1 Group 1 – Qualifying, Round #1 Group 2 – Qualifying, Round #1 Group 3 – Qualifying, Round #1 Novice Closed Wheel – Practice Group 8 - NWMECS Round #2– Race Qualifying
11:47pm - 12:32pm	45 mins.	Lunch
11:55pm - 12:15pm	20 mins.	Mandatory Drivers Meeting – Grandstands
12:32pm - 12:47pm	15 mins.	Novice Closed Wheel – Race Qualifying

### \*\*\* NOTE: Lap times from non-points Sprint Races count as Qualifying times for Sundays Race \*\*\*

12:53pm - 1:17pm	20 mins race	Group 4 – Non-points Sprint Race
1:23pm - 1:47pm	20 mins race	Group 5 – Non-points Sprint Race
1:53pm - 2:17pm	20 mins race	Group 6 – Non-points Sprint Race
2:23pm - 2:47pm	20 mins race	Group 1 – Non-points Sprint Race
2:53pm - 3:17pm	20 mins race	Group 2 – Non-points Sprint Race
3:00pm – 3:30pm	30 mins.	Mandatory Novice Pre-Race Briefing
3:23pm - 3:47pm	20 mins race	Group 3 – Non-points Sprint Race
3:40pm		Senior observers to Pre-Grid area
3:53pm - 4:27pm	30 mins race	Novice Closed Wheel Race
4:33pm - 5:37pm	1 hr. race	Group 8 - NWMECS Round #2 Race
5:00pm		Novice Post-Race Meeting
5:50pm		Track clean up

Group 1 = A-B-C Prod, SPO-M-U, PRO-3

Group 2 = D-E-F-G-H-I Prod, CR, PRO-7, HT, SM, CSM, PRO44, ITX

- Group 3 = CF, FF, FA, FM, FC, FBX, SRX
- Group 4 = GT1-2-3, AS, ITE, RS, ST, SE46
- Group 5 = ITA-B-C-S, GTL, E-F-H Imp Prod
- Group 6 = FV, FL, FLX, B-C-D-E-F SR & Novice Open Wheel
- Group 7 = Novice Closed Wheel
- Group 8 = Northwest Mini Enduro Championship Series NWMECS



## Sunday – May 20st, 2018

7:30am - 12:00pm	4.5 hrs.	Registration open
7:30am - 10:00am	2.5 hrs.	Technical Inspection
8:00am – 8:30am	30 mins.	Volunteers meeting – BBQ area by playground
9:15am - 9:30am	15 mins.	Group 4 – Qualifying, Round #2
9:40am - 9:55am	15 mins.	Group 5 – Qualifying, Round #2
10:05am - 10:20am	15 mins.	Group 6 – Qualifying, Round #2
10:30am - 10:45am	15 mins.	Group 1 – Qualifying, Round #2
10:55am - 11:10am	15 mins.	Group 2 – Qualifying, Round #2
11:20am - 11:35am	15 mins.	Group 3 – Qualifying, Round #2
11:35am - 12:35pm	1 hr.	Lunch
12:36pm - 1:10pm	30 mins race	Group 4 – Championship Race
1:16pm - 1:50pm	30 mins race	Group 5 – Championship Race
1:56pm - 2:30pm	30 mins race	Group 6 – Championship Race
2:36pm - 3:10pm	30 mins race	Group 1 – Championship Race
3:16pm – 3:50pm	30 mins race	Group 2 – Championship Race
3:56pm - 4:30pm	30 mins race	Group 3 – Championship Race

Group 1 = A-B-C Prod, SPO-M-U, PRO-3

- Group 2 = D-E-F-G-H-I Prod, CR, PRO-7, HT, SM, CSM, PRO44, ITX
- Group 3 = CF, FF, FA, FM, FC, FBX, SRX
- Group 4 = GT1-2-3, AS, ITE, RS, ST, SE46
- Group 5 = ITA-B-C-S, GTL, E-F-H Imp Prod
- Group 6 = FV, FL, FLX, B-C-D-E-F SR & Novice Open Wheel
- Group 7 = Novice Closed Wheel
- Group 8 = Northwest Mini Enduro Championship Series NWMECS